Yeni girişimcilerin dikkat etmeleri gereken onları başarısızlığa götürebilecek 10 kusurlu hareket şunlardır. 

 

1.Tek başına olmak

İş geliştirme sürecine dahil olan tek kişi sizseniz, o projenin şekillendirilebilir olmasını beklemek biraz umutsuzca olabilir. Halkla ilişkiler, danışmanlık ya da web tasarımı gibi şirketleri kurmak cüzi miktarda sermaye gerektirse de yönetici asistanı, satış temsilcisi ve hatta deneyimsiz çalışanları işe almak bile ilk aşama büyük bir maliyet yükü getirecektir.

 

Ancak yine de, diğer insanları işin içine dahil etmenin işi daha kârlı hale getirebileceği fikrini değerlendirmeye almanız da fayda var. 

 

OCCONS olarak tüm Yeni Girişimcilere KOBİ'ler için Web WebKOBIS-CRM Sistemini tavsiye ederiz.  Düşük maliyetli WebKOBIS-CRM ile işletmenizin ilk gününden itibarek Müşteri ve Fırsat takibi gibi kritik bilgileri sistemli bir şekilde takib edebilir; "Tek başına olmanın" getirdiği yükü kolayca azaltabilirsiniz. 

 

2. Çok fazla kişiden tavsiye almak

İşinde uzman kişilerden tavsiye almak her zaman için faydalıdır ve özellikle başarılı adımlarla şirketlerini zirveye taşımış insanlar, bu sayede henüz kuruluş aşamasında şirketlerinin önünü açabilir. Ancak aynı konuda çok fazla insanın fikrine danışmak, kendi kararınızı ertelemenize ve şirketinizi kuruluş aşamasından bir adım ileriye götürememenize neden olabilir. 

 

3.Sonuç getirmeyecek ürünlere çok para harcamak

Başarılı bir şirketin temeli genelde başarılı ürünlerle atılır. Ancak bir ürün üzerine çok fazla zaman harcayan girişimciler, ürün yerine satış organizasyonuna odaklanan rakiplerinin karşısında geride kalabilir. 

  

New York merkezli yayıncılık şirketi Atma Global’ın CEO’su Sanjyot Dunung, girişimcilerin hayallerine çok fazla zaman ayırıp, başarılı bir satış ekibi oluşturmamanın kariyerinin ilk aşamalarında kendisine pahalıya patladığını söylüyor.

 

Yeni Girişimcilerin WebKOBIS-CRM ile güçlü bir satış destek sistemi kurmaları çok kolay  ve çok hesaplı.. WebKOBIS-CRM sayesinde kolayca tercih edilen ürünleri belirleyebilecek ve kendinizi ayarlayabileceksiniz.

 

4. Çok küçük bir piyasayı hedef almak

Girişimcilerin ilk işlerinde her zaman daha küçük kitleleri hedef alarak adım attıkları görülür. Ancak yapılan işin başarılı olup, hedeflediği piyasaya sığmamaya  başlaması durumunda bazı sıkıntılar baş gösterebilir. Bu yüzden en iyisi, şirketinizin payı küçük kalsa bile daha büyük piyasalar hedeflemek ve ona göre temkinli adımlar atmak olacaktır. 

 

5. Bir piyasaya dağıtıcı ortak olmadan girmek

Halihazırda sizin adınızı duyuracak, aracı kurumlar, üretim temsilcileri ya da halkla ilişkiler şirketlerinin bulunduğu bir piyasada yükselmek, yeni girişimciler için oldukça kolaydır. Tekstil, gıda, medya ve diğer büyük sektörlerde işler genelde bu şekilde yürür. Ancak diğerleri o kadar şanslı olamayabilir. Bu yüzden bir işe başlamadan önce, işinizin önünü açacak ve sizi yönlendirecek kurumların bir listesini yaparak işe başlamak çok daha avantajlı olabilir.

 

6. Müşterilere çok para ödemek

Reklam için çok para harcamak, potansiyel müşteri sayısını artırabilir ancak şirketinizin reklamlara harcadığı parayı kasasına yansıtamayacak durumdaysa, bu  bilançoya zarar yazmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Bu yüzden, reklam harcamaları konusunun ince elenip sık dokunulması ve her türlü alternatifin değerlendirilmesinde büyük fayda var.

 

WebKOBIS-CRM'in İnternet Tanıtım, Alış Veriş Sepeti ve Kurumsal Müşteri Ek Erişim Modülleri ile Yeni Girişimci kolayca entegre bir kurumsal B2B ve B2C satış sistemi oluşturabilkete; reklam ve diğer tanıtım maliyetlerini azaltmaktadır.

 

7. Küçük bir sermayeyle işe başlamak

Yeni kurulan birçok şirket sadece ofis kiralamak, gerekli ekipmanları satın almak ve müşterileri kapılarına getirecek reklamlar hazırlamak için paraya ihtiyaç duyacaklarına inanır. Ancak, çalışanlarına ödeyecekleri maaşları, vergileri ve sigorta bedellerini hiç hesaba katlamazlar. Bu yüzden, şirketin kuruluş aşamasında her türlü hesaplamanın yapılması gerekir.

 

8. Çok fazla sermayeyle başlamak

Kulağa çok doğru gibi gelmese de, bir işe çok fazla sermayeyle başlamak da zaman zaman sorun yaratabilir. Ellerinde çok fazla nakit kaynak olan şirketler, çok gereksiz harcamalar yapıp, ellerindeki kaynakları tüketme riskiyle karşı karşıya kalabilir.

 

9. Bir iş planı olmadan işe başlamak

Bütün şirketlerin resmi bir iş planı yapması gerekir. Yeni şirketler ise büyümek için ciddi oranda bir sermayeye ve ne zaman kâr etmeye başlayacaklarını ve hedefledikleri noktaya nasıl varacaklarını gösterecek ciddi iş planlarına ihtiyaç duyar.

 

WebKOBIS-CRM özellikle Yeni Girişimcilere yararlı olacak ve basit, yalın ve pratik bir "İş Planı Yönetimi" modülü içermektedir. İş Planı Yönetimi ile Satış Yönetiminizin hedeflerini belirleyip kolayca takip edebirsiniz. 

 

10. İş planı üzerine çok fazla düşünmek

Bazı girişimciler, gözü kara bir şekilde temelsiz planlarla işe başlasalar da bazıları atacakları adımlardan yüzde 100 emin olmadan harekete geçmemeyi tercih eder. Bu şekilde önlerine çıkar fırsatları kaçırıp, ince eleyip sık dokumanın bedelini oldukça ağır bir şekilde ödeyebilirler.

 

*Bu yazı Wall Street Journal gazetesinde "10 Mistakes That Start-Up Entrepreneurs Make" başlığıyla yayımlanmıştır.

occonsbanner19